Spania

Ybarra ligger i den spanske regionen Andalusia. Takket være den lange matoljetradisjonen i regionen, har Ybarra de mest avanserte teknikkene for dyrking og innhøsting av oliven, og resultatet er fantastiske oljer som er anerkjent verden rundt.

Spania er verdens største produsent av olivenolje og 60 % av produksjonen foregår i Andalusia. Ybarra, med nesten to hundre års erfaring, har benyttet seg av den privilegerte geografiske beliggenheten ved å plukke ut områdets fremste oljer for å kunne tilby sine kunder den beste olivenoljen.

Oliven

Oliventreet er treet hvorfra man plukker olivenfrukten som inneholder olivenoljen.

Oliventreet har vært her gjennom hele sivilisasjonens historie, og har siden romertiden vært et symbol på fred og seier.

Oliventreet er fra Middelhavet der klimaet er svært gunstig for dyrking som gir olivenfrukter av førsteklasses kvalitet.

De dyrkes i lunder og trenger mye sol for å kunne å gi gode oliven, og derfor har Andalusia alltid vært et svært gunstig område for dyrking av oliven.

Oliven

Oliven er frukten fra oliventreet som olivenoljen utvinnes fra. Det finnes et bredt spekter av oliven med ulike kvaliteter.

Til extra virgin oljene, bruker Ybarra hovedsakelig variantene  Hojiblanca og Arbequina, begge er av svært høy kvalitet og gir en velsmakende, frisk og fruktig smak.

Til Ybarra bordoliven brukes varianten Hojiblanca og Manzanilla Sevillana, verdsatt blant forbrukerne for sin kjøttfulle smak og tekstur.

Olivenolje

Olivenolje er et naturlig matprodukt med store helsemessige fordeler. Dens fantastiske næringsverdi allierer seg med deg og hjelper deg til å føre en sunn livsstil.

Det er en grunnleggende ingrediens til anvendelse i alle verdens gastronomier ettersom den fremhever matens naturlige smak og gir utallige fordeler. Dette er et produkt både for barn og voksne som kan brukes til frokost, lunsj, middag og mellommåltider, i tillegg til uttallige småretter ettersom den gir en spesiell vri på maten.

Utvalg

Vår utvelgelsesprosess starter tidlig i utviklingen når vi plukker ut variantene som passer til de ulike typene olje, og på den måten sikrer vi en karakteristisk olivenolje som skiller seg ut fra andre typer.

Vi velger kun de beste olivenoljene. Takket være de 1500 smaksprøvene som utføres av våre ekspertsmakere per år, oppnår vi et differensiert produkt som alltid faller i smak hos våre krevende kunder.

Fremstilling

Vår fremstillingsprosess har oppnådd både IFS- og BRC-sertifiseringer og starter med innhøstingen av olivenfrukten som straks blir fraktet til olivenpressen.

Der ekstraheres saften fra den utvalgte olivenfrukten gjennom en kaldpressingsprosess. Saften går igjennom en sentrifugeringsprosess og kommer ut som en filtrert, fin olje som er helt fri for urenheter. Når extra virgin oljen er klar, sendes det smaksprøver til våre smakseksperter som, avhengig av de organoleptiske egenskapene, avgjør om den er god nok for markedet og våre kunder.